tu jesteś: główna / diety_produktowe / dieta_jablkowa
| |
Diety dedykowane Diety dla facetów Diety dla grup krwi Diety dla kobiet Diety gwiazd Diety kaloryczne Diety kolorowe Diety produktowe Dieta bananowa Dieta bezmleczna Dieta bezskrobiowa Dieta białkowa Dieta grejpfrutowa Dieta jabłkowa Dieta jogurtowa Dieta pomidorowa Dieta ziemniaczana Diety tygodniowe Diety wegetariańskie Diety zdrowotne Diety ze świata Głodówka Zmieniamy nawyki O Nas Oczyszczanie Tabela kalorii Typy sylwetki Witaminy Nocne podjadanie Wartości odżywcze Waga idealna |
Dieta jabłkowaDieta ta jest fantastyczna dla osób lubiących owoce. Jabłka pozwolą schudnąć nawet 2,5 kg w ciągu 5 dni. W tej diecie jabłka są składnikiem pożywnych napojów oraz dietetycznych dań/ Jabłka są źródłem cennego błonnika, dzięki któremu zwiększa się szybkość przemiany materii. Dieta trwa 5 dni. Dieta powinna wyć wspomagana wypijaniem dużej ilości niegazowanej wody mineralnej. Główne zasady diety to: - codzienne pij co najmniej 2 litry niegazowanej wody mineralnej - codziennie rano wypijaj szklankę napoju z sokiem jabłkowym - codziennie śniadanie powinno składać się z: 1 kromka pełnoziarnistego pieczywa, pół łyżeczki masła odtłuszczonego, 1 cienki plasterek sera - codziennie na II śniadanie zjdaj 1 owoc kiwi - codziennie na obiad przygotuj ciepły posiłek z jabłkami, o wartości odżywczej ok. 300-350 kcal - codziennie na podwieczorek spożywaj 150 ml odtłuszczonego jogurtu naturalnego - codziennie na kolację zjadaj jedno średnie jabłko Przepis na napój śniadaniowy: 1/3 szkl. niegazowanej wody mineralnej 1/2 szkl. soku jabłkowego 1 łyżeczka płynnego miodu naturalnego 1 łyżka octu jabłkowego Przykładowe dania obiadowe: Zupa marchwiowo-jabłkowa 150 g marchwi 150 g jabłka 1 cebula 100 g ziemniaków 1/2 szkl. buliony warzywnego oliwa natka pietruszki kolendra gałka muszkatołowa imbir Wlej na patelnię 2 małe łyżeczki oliwy. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Całość duś ok. 5-10 min. Po tym czasie dolej połowę przygotowanego bulionu. Gotuj kolejne 10 minut, aż bulion prawie całkowicie odparuje. Zdejmij z ognia, wszystko ugnieć na purée. Dodaj jabłko pokrojone w kostkę. Dolej bulion. Dopraw do smaku i podgrzej. Całość posyp pokrojoną drobno pietruszką i kolendrą. Stek z jabłkami 1 stek ok. 100 g 150 g fasolki szparagowej 1/4 szkl. bulionu warzywnego 1 cebula 150 g jabłek oliwa majeranek sól pieprz Fasolkę szparagową oczyść i ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj ugotowaną fasolkę i bulion. Całość duś kilka minut, dodaj jabłka pokrojone w plasterki. Wymieszaj i podduś całość kilka minut. Stek posyp pieprzem i majerankiem. Usmaż zgodnie z preferencjami. Posyp odrobiną soli, podaj z fasolą i jabłkami. |
Polityka Prywatnosci | Dieta jabłkowa |